کابینت انزو چیست؟ انواع آن کدامند؟

کابینت انزو پیشکاری

 امروزه کابینت‌های متفاوتی با انواع طراحی‌ها در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی خاص خودشان را دارند. هر کدام از این نوع کابینت‌ها نظر افراد خاصی را به خود جلب می‌کنند. میزان محبوبیت یک نوع کابینت وابسته به مقاومت و زیبایی و ویژگی‌های منحصر به فرد آن کابینت است. کابینت انزو از نوع کابینت پولیشی نیز به دلیل طراحی خاصی که دارد بسیار محبوب شده است. گاهی کابینت‌هایی با طراحی جدید و بدیع وارد بازار می‌شوند و به سرعت طرفداران زیادی پیدا می‌کنند.

مطالب

  • چرا باید آن را کابینت طرح انزو بنامیم؟

  • تفاوت کابینت انزو با کابینت ممبران

  • انواع کابینت انزو

  • انواع رنگ

  • مزایا و معایب کابینت انزو

  • نتیجه گیری

 

کابینت انزو، که در اصل باید آن را کابینت طرح انزو بنامیم، با ورقه‌ی مغزی ام دی اف ساخته می‌شود. بدنه و درب کابینت را به شکل خاصی تراش می‌دهند و سپس ورقه‌ی ام دی اف را روکش می‌کنند. طرح ویژه‌ی این کابینت برشی است که بر چهار طرف درب آن خورده است. این کار با دستگاه برش CNC صورت می‌گیرد. روکش کردن ورقه‌ی ام دی اف برای ساخت این کابینت به دو روش است: روکش PVC (وکیوم) و رنگ. روکش کردن و پوشاندن ورقه‌ی ام دی اف نیز با تکنولوژی مخصوصی انجام می‌شود.

این کابینت هم با طرح شلوغ و هم با طرح ساده تولید می‌شود. هرچه آشپزخانه کوچک‌تر باشد طرح ساده‌تر طرح مناسب‌تری برای آن آشپزخانه است.

کابینت آشپزخانه انزو سبک نئوکلاسیک دارد و بعضی آن را کابینتی تلفیق شده از کابینت ممبران و کابینت هایگلاس می‌دانند. این کابینت وزن زیادی دارد و لازم است از یراق آلات بلوم یا فانتونی برای آن استفاده شود.

 

 

کابینت انزو پیشکاری
اگر با کیفیت خوب و استاندارد ساخته شود طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند بیش از دو دهه عمر کند

 

چرا باید آن را کابینت طرح انزو بنامیم؟

درواقع انزو نام یک برند است که بخشی از خط تولید شرکت Zentique ایتالیاست. برند انزو به طور اختصاصی وسایل چوبی آشپزخانه را طراحی و تولید می‌کند. این برند که به نوآوری در طراحی و ساخت باکیفیت وسایل آشپزخانه معروف است، کابینتی طراحی کرد که چهار طرف درب آن تراش خورده است و این نوع کابینت طرفداران زیادی پیدا کرد. کابینت‌هایی که در کشور ما با نام کابینت انزو شناخته شده و به فروش می‌روند، در اصل از کابینت‌های برند انزو الهام گرفته‌اند. بنابراین، کابینتی که در ایران به آن انزو می‌گوییم، درواقع کابینت طرح انزو می‌باشد.

تفاوت کابینت انزو با کابینت ممبران

درواقع انزو نام یک برند است که بخشی از خط تولید شرکت Zentique ایتالیاست. برند انزو به طور اختصاصی وسایل چوبی آشپزخانه را طراحی و تولید می‌کند. این برند که به نوآوری در طراحی و ساخت باکیفیت وسایل آشپزخانه معروف است، کابینتی طراحی کرد که چهار طرف درب آن تراش خورده است و این نوع کابینت طرفداران زیادی پیدا کرد. کابینت‌هایی که در کشور ما با نام کابینت انزو شناخته شده و به فروش می‌روند، در اصل از کابینت‌های برند انزو الهام گرفته‌اند. بنابراین، کابینتی که در ایران به آن انزو می‌گوییم، درواقع کابینت طرح انزو می‌باشد.

تفاوت در ضخامت ورق MDF:

قطر ورق ام دی اف به کار رفته در این سبک کابینت بیشتر از کابینت ممبران است. معمولا کابینت انزو با ورق ام دی اف با ضخامت ۲۵ میلی‌متر، و کابینت ممبران با ضخامت ۱۶ میلی‌متر ساخته می‌شود. البته ممکن است یک کابینت ساز کابینتی با ضخامت متفاوت بسازد، اما ضخامت معمول و رایجِ این دو نوع کابینت ۲۵ و ۱۶ میلی‌متر است.

تفاوت ضخامت روکش PVC:

روکش پی وی سی کابینت آشپزخانه انزو نیز نسبت به روکش کابینت ممبران ضخیم‌تر است.

تفاوت در طراحی کابینت انزو:

از تفاوت‌های بسیار مهم بین این دو نوع کابینت طراحی درب آن‌هاست. چهار طرف درب کابینت انزو را با دستگاه CNC برش می‌دهند، و در نتیجه قطر لبه‌های درب این نوع کابینت کمتر می‌شود. در حالی که، لبه‌ی درب کابینت ممبران برش نمی‌خورد و نازک نمی‌شود.

درباره کابینت آماده بخوانید

تفاوت قیمت:

قیمت کابینت آشپزخانه انزو از کابینت ممبران بیشتر است. کابینت طرح انزو ظاهری خاص و متفاوت دارد، ضخامت ورقه‌ی ام دی اف آن بیشتر است، مواد و متریالی که در آن به کار برده شده متفاوت است و تولید آن هزینه بیشتری دارد. همه‌ی این‌ها از دلایل بالا بودن قیمت این کابینت نسبت به کابینت ممبران هستند.

تفاوت در رنگ بندی:

رنگ اختصاصی کابینت انزو سفید است. این کابینت با رنگ سفید براق یا نهایتا رنگ‌های روشن عرضه می‌شود. اما کابینت ممبران دارای رنگ‌های بسیار متنوع و متفاوتی‌ست. یکی از ویژگی‌هایی که باعث محبوبیت ممبران شده است تنوع بالای آن در رنگ بندی است.

سهولت در تمیزکاری کابینت انزو:

پاک کردن سطوح کابینت انزو به دلیل داشتن رنگ سفید براق بسیار اسان‌تر از تمیز کردن کابینت ممبران است.

انواع کابینت انزو

این کابینت بر اساس نوع روکشش، به دو دسته‌ی روکش وکیومی و رنگ آمیزی شده تقسیم می‌شود. عمرِ رنگ طولانی‌تر است و زیبایی بیشتری از روکش پی وی سی دارد؛ به همین دلیل، قیمت کابینت رنگ شده بالاتر از کابینتی با روکش پی وی سی است.

رنگ پولیشی:

پولیش رنگی مایع و خمیری شکل است و بعد از رنگ آمیزی کابینت، برای پوشش دهی سطح ان استفاده می‌شود. پولیش به شکل لایه‌ای ضخیم کابینت را می‌پوشاند و باعث افزایش ضخامت کابینت و بالارفتن استحکام آن می‌شود. همچنین پولیش به کابینت سطحی شفاف و شیشه‌ای می‌بخشد و آن را زیباتر می‌کند. علاوه بر آن، در صورت ایجاد خراش می‌توان سطح کابینت را با پولیش ترمیم کرد. در مجموع، استحکام بالا، طول عمر زیاد، زیبایی و درخشندگی، و قابلیت ترمیم پذیری کابینت انزو پولیشی باعث شده این نوع کابینت قیمت بالایی داشته باشد. البته با وجود قیمت بالا این کابینت طرفداران زیادی دارد و بسیاری از مشتریان همچنان این کابینت را برای آشپزخانه خود انتخاب می‌کنند.

رنگ پلی اورتان مات یا براق:

این رنگ در دو نوع مات و براق وجود دارد، که شفافیت و درخشندگی رنگ براق آن تقریبا شبیه به رنگ پولیشی است. رنگ پلی اورتان در مقابل رطوبت و تابش مستقیم خورشید مقاوم است، اما ضخامت رنگ پولیشی را ندارد و قیمت آن نیز پایین‌تر است. این رنگ به خاطر قدرت چسبندگی بالا و خشک شدن در زمان کم بسیار در صنایع چوبی پرکاربرد است.

رنگ پلی استر یا نیم پلی استر:

این رنگ شفاف است و جلای زیادی دارد اما زود خشک نمی‌شود چون غلظتش از پلی اورتان بیشتر است. در مقابل خراشیدگی و ضربه مقاوم استT اما نه به اندازه‌ی کابینتی با روکش پولیشی. مقاومت نسبتا خوبی در برابر نور خورشید و رطوبت دارد. پلی استر نوع براق این رنگ و نیمه پلی استر نوع مات آن است. روکش با رنگ پلی استر از کابینت با روکش پولیشی و پلی اورتان ارزان‌تر است.

مدل های کابینت انزو

مزایا و معایب کابینت انزو

شناخت مزایا و معایب کابینت آشپزخانه انزو به شما کمک می‌کند تصمیمی آگاهانه برای آشپزخانه منزل خود بگیرید. این کابینت مزایا و محاسن زیادی دارد که آن را به کابینتی محبوب تبدیل کرده است، البته مانند هر چیز دیگر معایبی نیز دارد.

مزایای کابینت انزو

  • رنگ سفید و شیشه‌ای این کابینت فضای آشپزخانه را بزرگ‌تر، دلبازتر، و روشن‌تر نشان می‌دهد و محیط را دلنشین می‌کند.
  • قطر زیاد ورق ام دی اف و روکش این کابینت به آن استحکام و مقاومت بالایی می‌دهد که از مزایای مهم این سبک کابینت است.
  • در صورت آسیب دیدن روکش می‌توان آن را ترمیم کرد و نیازی نیست کابینت را تعویض کنید.
  • کابینت روکش شده با رنگ پلی اورتان در برابر حرارت بسیار مقاوم است و به آسانی آسیب نمی‌بیند.
  • رنگ روشن و سطح براق و درخشنده‌ی این کابینت که با باقی کابینت‌ها متفاوت است، زیبایی خاصی به آن داده و آشپزخانه شما را تبدیل به آشپزخانه‌ای لوکس می‌کند.
  • اگر با کیفیت خوب و استاندارد ساخته شود طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند بیش از دو دهه عمر کند.

معایب کابینت انزو

  • سنگین بودن درب‌ها باعث می‌شود لولاهای به مرور زمان خراب شوند. برای جلوگیری از آن باید از یراق آلات خاصی استفاده شود که بتواند وزن درب کابینت را تحمل کند.
  • این کابینت در برخورد با اشیای تیز حساس است و به راحتی خراشیده می‌شود. برای استفاده از این کابینت باید بیشتر مراقب باشید.
  • سازنده‌ی کابینت در نتیجه‌ی نهایی بسیار تعیین کننده است. کیفیت و زیبایی کابینت شما کاملا به کابینت ساز بستگی دارد و حتما باید دقت کنید کابینت سازی حرفه‌ای و ماهر کابینت شما را می‌سازد.
  • پیدا کردن رنگ و روکش یکسان با کابینتی که دارید، در صورت نیاز به تعمیر، بسیار کار دشواری‌ست.
  • طراحی‌های ساده برای این کابینت انتخاب بهتری هستند، زیرا ممکن است روکش کابینت طراحی‌های بسیار ظریف و پیچیده را به خوبی نپوشاند.

تنوع رنگی زیادی ندارد و مناسب سلیقه افرادی که رنگ‌های متفاوت را می‌پسندند، نیست.

نتیجه گیری

کابینت طرح انزو با ورق ام دی افِ روکش شده ساخته می‌شود. قطر آن بیشتر از کابینت‌های دیگر است و دور درب آن برش خورده و از ضخامتش کم می‌شود. این کابینت تنها با رنگ سفید و یا دیگر رنگ‌های روشن تولید می‌شود. این کابینت به دو روش روکش می‌شود، یکی از آن‌ها روکش پی وی سی و دیگری رنگ است که روکش رنگی نیز دارای سه نوع متفاوت است. کابینت آشپزخانه انزو علاوه بر زیبایی، طول عمر زیادی نیز دارد؛ زیرا، بسیار مقاوم است و روکشش قابلیت ترمیم دارد و در برابر حرارت نیز مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. اگر مایلید آشپزخانه‌ای با سبک نئوکلاسیک داشته باشید و کابینتی لوکس، زیبا، و مقاوم می‌خواهید، کابینت انزو را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

1 دیدگاه برای “کابینت انزو چیست؟ انواع آن کدامند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *