آموزش متراژ کابینت

محاسبه‌ی متراژ کابینت کار پیچیده‌ای‌ست.


یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر کاربردی بودن و زیبایی آشپزخانه تصمیم گیری درباره‌ی متراژ کابینت مورد نیاز در یک آشپزخانه است. علاوه بر این، متراژ کابینت در تعیین قیمت یک عامل اساسی و موثر می‌باشد. آنچه که برخی از اوقات هنگام تهیه کابینت برای مشتری‌ها پیش می‌آید رو به رو شدن با متراژهای متفاوت است. یعنی ممکن است چند کابینت ساز مختلف متراژهای مختلفی را اعلام کنند و باعث شوند مشتری نسبت به این موضوع بی‌اعتماد شود. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم در این مطلب به آموزش متراژ کابینت و نحوه محاسبه آن بپردازیم.

اتحادیه‌ی کابینت سازان روش درست و استانداردی را برای محاسبه‌ی متراژ کابینت ارائه داده است، اما این روش در بعضی از تولیدی‌ها و فروشگاه‌ها استفاده نمی‌شود. در ادامه به شما آموزش می‌دهیم چطور خودتان متراژ کابین را حساب کنید. ابتدا باید با اصطلاحات متراژ کابینت آشنا شوید.

 

اصطلاح یک متر کابینت به چه معناست؟

اولین چیزی که در آموزش متراژ کابینت باید بدانید معنای اصطلاح “یک متر کابینت” است. یک متر کابینت در محاسبه متراژ به معنای یک متر کابینت زمینی و یک متر کابینت دیواری‌ست. 60 درصد این یک متر مربوط به کابینت زمینی و 40 درصد مربوط به کابینت دیواری است. در واقع، یک متر کابینت شامل 1متر بدنه کابینت زمینی و 1 متر بدنه کابینت دیواری، درب کابینت‌، 1 متر صفحه کابینت HPL، دستگیره‌ها، یراق آلات، 1 متر تاج، و 1 متر پاخور کابینت یا پایه‌ی کابینت زمینی می‌باشد.

دلیل ارزانی کابینت پیش ساخته چیست؟

 

ابعاد استاندارد کابینت

ابعاد کابینت زمینی

کابینت زمینی ابعاد مشخصی دارد و همیشه در یک اندازه‌ی معین ساخته می‌شود. ارتفاع کابینت زمینی با احتساب صفحه کابینت 88 سانتی‌متر و بدون صفحه کابینت 83 سانتی‌متر است. عمق کابینت زمینی با صفحه کابینت 63 سانتی‌متر و بدون صفحه کابینت 58 سانتی‌متر می‌باشد. عرض این کابینت می‌تواند بین 30 تا 120 سانتی‌متر باشد.

ابعاد کابینت دیواری

ابعاد کابینت دیواری استاندار انعطاف پذیرتری دارد. معمولا ارتفاع کابینت دیواری 30 تا 116 سانتی‌متر و عمق آن بین 38 تا 58 سانتی‌متر است. عرض کابینت دیواری هم بین 22 تا 120 سانتی‌متر متغیر است.

 

آموزش متراژ کابینت
کابینت‌های زمینی، دیواری، ایستاده و کابینت جزیره ابعاد استانداردی دارند.

 

نکات مهم آموزش متراژ کابینت

  • اگر اندازه‌های کابینت شما از ابعاد استانداردی که گفته شد بیشتر باشد، آن مقدار اضافه طبق قیمت اندازه‌های اضافه در کابینت‌های غیر استاندارد محاسبه می‌شود.
  • هر یک متر کابینت زمینی ضریب 60 درصد دارد.
  • یک متر کابینت دیواری با ضریب 40 درصد محاسبه می‌شود.
  • درب نما را نیز حساب کنید. بخشی از کابینت‌ها که کاربردی ندارد و تنها برای زیبا شدن و هماهنگ به نظر رسیدن کابینت اضافه می‌شود.
  • کابینت ایستاده ضریب 180 درصد دارد، یعنی یک متر کابینت ایستاده معادل سه عدد کابینت زمینی حساب می‌شود.
  • یک متر جزیره به تنهایی 100 درصد ضریب دارد.
  • اگر جای ماشین لباس‌شویی و ظرف‌شویی را خالی گذاشته‌اید، باید عرض آن را از متراژ کابینت کم کنید. گزینه‌ی دیگر شما انتخاب یک یونیت باز برای ماشین لباس‌شویی و ظرف‌شویی است.
  • کابینت بالای یخچال جزو کابینت‌های زمینی محاسبه می‌شود.
  • اکسسوری‌ها و یراق آلات ویژه را عددی حساب می‌کنند.
  • اینکه از گاز رومیزی استفاده می‌کنید یا اجاق گاز مبله در متراژ کابینت تاثیرگذار است.

 

آموزش متراژ کابینت

گام اول

برای اینکه بتوانید حساب کنید چند متر کابینت در آشپزخانه شما جا می‌گیرد، باید دیوارهای مورد نظر برای نصب کابینت را اندازه‌گیری کنید.

به عنوان مثال، اگر می‌خواهید سه دیوار یک آشپزخانه را کابینت کنید و متراژ این دیوارها 3، 6، و 3 متر می‌باشد، عددی که به دست می‌آید 12 خواهد بود.

گام دوم

گام دوم آموزش متراز کابینت مربوط به اندازه گیریِ متراژ کابینت‌های زمینی است. در این مرحله فضای مورد نیاز برای کابینت ایستاده، اجاق گاز، ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی را از طول دیوار کم کنید. اگر از گاز رومیزی استفاده می‌کنید، ابعاد آن را نباید از دیوار کم کنید.

طبق اندازه‌های مثال قبل و ابعاد استاندارد ماشین لباسشویی و … چنین عددی به دست می‌آید:

12 – 0.60 – 0.94 – 0.63 – 0.63 = 9.2

آموزش متراژ کابینت
برای محاسبه متراژ کابینت یک آشپزخانه باید از مراحل درست پیروی کنید.

گام سوم

در مرحله‌ی سوم به گوشه‌ها یا تقاطع مشترک دیوارها می‌پردازیم. به ازای هر تقاطع 60 سانتی‌متر از طول دیوار کم می‌کنیم. در یک آشپزخانه U شکل دو گوشه دارید و باید 120 سانتی‌متر را از عدد به دست آمده کم کنید.

9.2 – 1.2 = 8

گام چهارم

نوبت کابینت دیواری‌ست. در گام چهارم طول پنجره‌ها، کابینت ایستاده و یخچال را از طول کل دیوار کم می‌کنیم. (طول پنجره‌ی شما را 1 متر و نیم فرض کرده‌ایم.)

12 – 1.5 – 0.6 – 0.95 = 8.95

سپس گوشه‌ها یا تقاطع مشترک دیوارها را کم می‌کنیم. در متراژ کابینت دیواری هر گوشه 30 سانتی‌متر محاسبه می‌شود.

8.95 – 0.3 – 0.3 = 8.35

گام پنجم

در گام پنجم به کابینت جزیره می‌پردازیم. اگر قصد تهیه جزیره را دارید، باید بدانید که کابینت جزیره باید با کابینت‌های اطراف حداقل 90 سانتی‌متر فاصله داشته باشد. این فاصله برای رفت و آمد آسان در نظر گرفته شده است. در آشپزخانه‌ی فرضی ما می‌توان جزیره‌ای با طول 3 متر نصب کرد.

گام ششم

صفحه کابینت‌های HPL همراه با کابینت حساب می‌شوند و نیازی نیست هزینه‌ی جدا پرداخت کنید. اما در صورتی که بخواهید از صفحه کابینت‌های متفاوت یا سنگی مانند صفحه کابنیت کوارتز و کورین استفاده کنید، باید متراژ صفحه کابینت نیز محاسبه شود. برای متراژ صفحه کابینت علاوه بر متراژ کابینت‌های زمینی، سطح ماشین لباسشویی و ظرفشویی را هم در نظر بگیرید.

قیمت نصاب کابینت

 

جمع بندی

در این مطلب به آموزش متراژ کابینت و تمام نکات مهمی که باید درباره‌ی آن بدانید پرداختیم. با خواندن مقاله‌ی بالا می‌توانید متراژ کابینتی را که برای آشپزخانه لازم دارید، محاسبه کنید. حساب کردن متراژ کابینت آشپزخانه کار پیچیده‌ای‌ست. با مراجعه به یک مجموعه قابل اعتماد و حرفه‌ای لازم نیست نگران محاسبه‌ی درست متراژ باشید. برای محاسبه متراژ و تهیه‌ی کابینت به فروشگاه کابینت آماده پیشکاری سر بزنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *