روکش داخل کابینت

انتخاب روکش برای قسمت‌های داخلی کابینت آسان و ساده است.


ظاهر نهایی هر کابینت با روکش آن شکل می‌گیرد. ورقه‌ی مغزی بیشتر کابینت‌هایی که می‌بینید از جنس ام دی اف است. آنچه که آن‌ها را از هم متمایز می‌کند، نوع روکش آ‌ن‌هاست. روکش‌ها از متریال‌های متفاوت تولید می‌شوند و از نظر رنگ و وِیژگی‌های ظاهری بسیار متنوع‌اند. تمام بخش‌های یک کابینت، اعم از دیواره‌ها، درها، و طبقات داخلی، با روکش پوشانده می‌شود. در این مطلب بیشتر درباره‌ی روکش داخل کابینت و انواع آن‌ها. صحبت می‌کنیم.

 

نوع روکش

روکش‌ها انواع مختلفی دارند، اما تمام آن‌ها در زیرشاخه‌ی یکی از این دو دسته روکش قرار می‌گیرند: روکش طبیعی و روکش مصنوعی. روکش طبیعی که از چوب درختان ساخته می‌شود قیمت بالاتری نسبت به روکش مصنوعی دارد.

 

روکش داخل کابینت

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که روکش داخل کابینت از چه جنسی‌ست؟ یا چه تفاوتی با روکش سطوح بیرونی کابینت دارد؟ روکش داخل کابینت هیچ تفاوتی با روکش بیرونی ندارد و برای سطوح داخلی روکش مخصوصی ساخته نمی‌شود. با این حال، برای روکش داخل کابینت معمولا از متریال‌های گران‌قیمت استفاده نمی‌کنند و به گزینه‌های مقرون به صرفه روی می‌آورند. چرا که این سطوح بیرونی کابینت است که همیشه دیده می‌شود و در معرض آسیب‌هایی مانند خراشیدگی یا تماس با آب و رطوبت قرار دارد.

برخی از کابینت‌ها روکش چوبی و طبیعی دارند و به محیط جلوه‌ای بی‌نظیر می‌دهند. اما معمولا برای بخش‌های داخلیِ این کابینت‌ها از روکش چوبی که قیمت بالایی دارد استفاده نمی‌کنند. برای این کار جایگزین‌های ارزان‌تر، یعنی روکش‌های مصنوعی، کاربرد دارند. روکش‌های مصنوعی نیز در انواع طرح چوب موجودند.

 

روکش داخل کابینت
متریال‌های مورد استفاده برای داخل کابینت با سطوح بیرونی تفاوت چندانی ندارند.

 

انواع روکش داخل کابینت

قبلا گفتیم که برای سطوح داخل کابینت بیشتر از روکش‌های مصنوعی استفاده می‌کنند. روکش‌های مصنوعی انواع گوناگونی دارند که در این بخش به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  • روکش لمینت

یکی از انواع روکش کابینت مصنوعی روکش لمینت است. این روکش از جنس تخته سه لایی ضد آب یا ام دی اف ساخته می‌شود و سپس روی آن با چند لایه میکا پوشانده می‌شود. روکش کابینت لمینت را با کمک نوار پی وی سی یا آلومینیوم روی تخته کابینت نصب می‌کنند. از ویژگی‌های این روکش می‌توان به دوام بالا و تنوع در رنگ اشاره کرد. به علاوه، لمینت در انواع مات و براق تولید می‌شود.

  • روکش ملامینه

رایج‌ترین متریال برای روکش داخل کابینت روکش ملامینه می‌باشد. آنچه که در بازار به کابینت ام دی اف معروف شده روکشی از جنس ملامینه دارد و در واقع، اسم این کابینت‌ها نیز کابینت ملامینه است. این روکش مقاوم و با دوام به راحتی خراشیده نمی‌شود و در برابر حرارت نیز مقاومت خوبی دارد. همچنین، روکش کابینت ملامینه تنوع نامحدودی دارد و برای هر سلیقه‌ای گزینه‌های مختلفی را ارائه می‌دهد. قیمت آن نیز مناسب است و به همین دلیل، طرفداران زیادی دارد.

  • روکش هایگلاس

روکش مصنوعی هایگلاس فوق‌العاده زیباست و کابینت‌های مدرن را بسیار لوکس جلوه می‌دهد. دلیل این زیبایی و جلوه سطوح براق و شیشه‌مانند آن است. سطح براق هایگلاس تابش نور را منعکس کرده و فضا را روشن‌تر نشان می‌دهد البته، قیمت هایگلاس از ملامینه بیشتر است و عموما برای قسمت‌های داخلی کابینت‌های هایگلاس از روکش ملامینه استفاده می‌کنند.

  • روکش کاغذی یا لترون

روکش لترون مزایا و معایب مختلفی دارد. این روکش در انواع طرح‌دار، ساده، مات و براق و با رنگ‌های متفاوت در بازار موجود است. اما از طرف دیگر در برابر عواملی مانند آب و رطوبت و اجسام تیز مقاوم نیست و به همین دلیل، قیمت بالایی ندارد. اما از آنجایی که طبقات داخلی کابینت‌ها معمولا در معرض رطوبت یا برخورد اجسام تیزی مانند چاقو نیستند، روکش لترون یا کاغذی به عنوان روکش داخل کابینت استفاده می‌شود.

  • روکش ممبران

مغزی کابینت لوکس و گران‌بهای ممبران نیز از جنس تخته‌‌ی ام دی اف می‌باشد. چیزی که این کابینت را خاص می‌کند روکش کابینت ممبران است. برای کابینت ممبران از روکش پی وی سی استفاده می‌کنند. این روکش با فشار بالا روی ورقه‌ی ام دی اف پرس می‌شود و کابینتی ضد آب و باکیفیت می‌سازد. نوع طرح چوب آن شباهت بسیار زیادی به چوب طبیعی دارد و کابینت ممبران را به بهترین گزینه برای دکوراسیون سبک کلاسیک تبدیل می‌کند. زیرا، علاوه بر ظاهر زیبا و طبیعی قیمت مناسب‌تری نسبت به کابینت‌های چوبی دارد.

نحوه برچسب ردن کابینت

 

روکش داخل کابینت
توصیه می‌شود روکش داخل کابینت با بیرون آن هماهنگ باشد.

 

برای روکش داخل کابینت کدام گزینه بهتر است؟

تصمیم‌گیری برای نوع روکش کار ساده‌ای نیست و همه به دنبال بهترین متریال می‌گردند. اما اینکه بهترین روکش برای کابینت آشپزخانه شما کدام است سوالی‌ست که تنها خود شما می‌توانید به آن پاسخ دهید. برای انتخاب روکش اول از همه به جنس و نوع کابینت خود توجه کنید. مورد بعدی بودجه‌ی شماست. قیمت هر روکش با روکش دیگر متفاوت است و پیش از انتخاب لیست قیمت روکش‌ها را با بودجه‌ی مورد نظرتان مقایسه کنید. مرحله‌ی بعد نیز مربوط به سلیقه و نیازهای افراد خانه می‎باشد. البته، معمولا برای داخل کابینت طرحی هماهنگ با روکش بیرونی و در عین حال ساده را در نظر می‌گیرند.

 

جمع بندی

برای روکش داخل کابینت از متریال‌های مصنوعی و کارخانه‌ای استفاده می‌کنند. این روکش‌ها تنوع زیادی دارند و در قیمت‌های متفاوت به بازار عرضه می‌شوند. در مطلب بالا به روکش‌های مناسب برای قسمت‌های داخلی کابینت و ویژگی‌های آن‌ها پرداختیم. امیدواریم با خواندن این مقاله به پاسخ سوالات خود برسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *