در سالهای اخیر، کابینت ام دی اف پرفروشترین کابینت آشپزخانه بوده است. این کابینت جذاب و پرکاربرد در بسیاری از خانههای ایرانی دیده میشود. تنوع بالا، مقاومت و استحکام، زیبایی، ظاهر مدرن و ویژگیهای فوق العاده دیگر کابینت ام دی اف باعث شده که طرفداران زیادی داشته باشد. روی این ورقههای ام دی اف را با روکش میپوشانند و ظاهری شیک و زیبا به وجود میآورند. در این مقاله قصد داریم درباره روکش کابینت ام دی اف توضیح دهیم و مزایا و معایب آن را برشمریم.
ام دی اف چیست؟
کلمه MDF مخفف Medium Density Fiberboard در انگلیسی است. این عبارت یعنی “تخته فیبر با تراکم متوسط”. با مخلوط کردن خرده چوب، رزین و موم و سپس پرس کردن آنها تحت دما و فشار زیاد تخته فیبر ساخته میشود. به همین دلیل، ورقه ام دی اف مقاومت بالایی دارد و بسیار پرکاربرد است.
روکش کابینت ام دی اف
استفاده از روکش کابینت ام دی اف یکی از راهحلهای مناسب برای به روز کردن کابینتهای قدیمی و یا تغییر ظاهر آنهاست. ترمیم کابینت با روکش ام دی اف آسانتر از جدا کردن کابینتهای قدیمی، و طی کردن روند ساخت و خرید کابینت جدید و سپس نصب است. به همین دلیل، هزینه کمتری هم دارد.
مزایای روکش کابینت ام دی اف
-
اقتصادی
یکی از راهحلهای اقتصادی برای به روز کردن کابینتهای خانه روکش کابینت MDF است. در واقع، در مقایسه با دیگر روشهای ترمیم کابینت، این روش کمترین هزینه را میبرد و بسیار مقرون به صرفه به نظر میرسد.
-
سریع و آسان
تغییر ظاهر یک کابینت با استفاده از روکش ام دی اف، بسیار سریع و آسان است. در حالی که برای تغییر کابینت با استفاده از روشهای دیگر نیاز به زمان و هزینه بیشتری دارید.
-
تنوع طیف رنگ و طرح
یکی از مزایای استفاده از روکش کابینت MDF، گستردگی طیف رنگ و طرح آن است. شما میتوانید با انتخاب رنگ و طرح مورد نظر، به خانهتان جلوهای جدید ببخشید.
-
مقاومت در برابر خط و خش
روکش ام دی اف بسیار مقاوم در برابر خط و خش است و سریع خراب نمیشود.
-
آسانی در نصب
نصب روکش ام دی اف بسیار آسان است و نیاز به تخصص خاصی ندارد. در واقع، شما میتوانید با استفاده از ابزارهای ساده، به راحتی و بدون دردسر، روکش کابینت MDF را نصب کنید.
-
مقاوم در برابر رطوبت
این نوع روکش در برابر رطوبت مقاوم است و تا زمانی که روکش آسیب ندیده باشد، آب به ورقه ام دی اف نفوذ نمیکند.
معایب روکش کابینت ام دی اف
-
ظاهری مصنوعی
یکی از معایب استفاده از روکش کابینت ام دی اف، ظاهری مصنوعی آن است. ای روکشها زیبایی و جذابیت چوب طبیعی را ندارند.
-
آب و رطوبت
روکش ام دی اف ضد آب است اما با قرار گرفتن مداوم و طولانی در معرض آب و رطوبت زیاد خراب میشود.
نکات مهم نصب روکش کابینت ام دی اف
1. پیش از شروع نصب روکش، باید کابینتها کاملاً تمیز شوند تا هرگونه خاک، روغن یا چربی روی آنها باقی نماند.
2. پیش از مرحله نصب، باید ابعاد کابینتها را به طور دقیق اندازه بگیرید تا روکشام دی اف با اندازه درست برش داده شود.
3. برای نصب روکش ام دی اف، باید از ابزارهای مناسب کار را داشته باشید.
4. هنگام نصب باید به دقت به نحوه قرار دادن و چسباندن روکش توجه کرد. روکشهای ام دی اف بسیار حساس هستند؛ بنابراین، با دقت کار را انجام دهید تا خطایی در نصب روکش رخ ندهد.
5. برای بهترین نتیجه در نصب روکش ام دی اف، باید از تخصصیترین نیروها و فنیترین ابزارها استفاده کرد.
نکات مهم در انتخاب روکش کابینت ام دی اف
- ضخامت: ضخامت روکش کابینتMDF بسیار مهم است. روکشهای با ضخامت بالاتر، مقاومت بیشتری نسبت به خط و خش دارند.
- طرح و رنگ: در انتخاب روکش کابینت طرح و رنگ بسیار مهم است. از بین طرحها و رنگهای موجود در بازار رنگی را انتخاب کنید که با دکوراسیون داخلی خانه همخوانی داشته باشد، آشپزخانه را دلگیر و تاریک نکند، و با سلیقه افراد خانواده سازگار باشد.
- محیط و آب و هوا: دهنگام انتخاب، باید به شهری که در آن زندگی میکنید نیز توجه کنید. برای کابینتهایی که در محیطهای با شرایط آب و هوایی شرجی قرار دارند، باید از روکشهای ضد آب استفاده کرد.
- قیمت: قیمت روکش ام دی اف نیز بسیار مهم است. باید به دقت قیمت روکشهای مختلف را مقایسه کرد و روکشی را که با کیفیت بهتری و با بهترین قیمت قابل دسترسی است، انتخاب کرد.
جمع بندی
استفاده از روکش کابینت ام دی اف، یکی از روشهای پرطرفدار و متداول برای بهبود ظاهر کابینتهاست، اما باید در انتخاب روکش، نصب آن و نگهداری کابینتها توجه کرد تا کابینت طول عمر بیشتری داشته باشد. همچنین، در صورتی که میخواهید از روکش ام دی اف استفاده کنید، بهتر است از افراد ماهر و متخصصان مجرب در این زمینه کمک بگیرید تا از بهترین نتیجه ممکن برخوردار شوید.
بدون دیدگاه