طراحی چیدمان و دکوراسیون آشپزخانه کار بسیار مهمیست؛ زیرا، نوع چیدمان آشپزخانه تعیین کنندهی ویژگیهای دیگر آن آشپزخانه است. طراحی یک آشپزخانه روی احساس آرامش شما در آن محیط و اشتهای شما به غذا تاثیرگذار است. رنگها و تزیینات نیز نقش مهمی در حالات و روحیات شما دارند. یکی از سبکهای دکوراسیون که در کشور ما محبوب شده است، سبک دکوراسیون آشپزخانه ترکیه ایست که هم زیبا و کاربردیست، هم به سلیقهی ایرانیان نزدیک است. همچنین، آشپزخانههای کشور ترکیه در سبکهای کلاسیک و مدرن طراحی میشوند و طرفداران هر دو سبک را راضی نگه میدارند. اما چه مواردی خاصِ دکوراسیون آشپزخانه ترکیه است؟ در ادامه به ویژگیهای دکوراسیون آشپزخانهی ترک و انواع مدلهای چیدمان آشپزخانه ترکی میپردازیم.
ویژگیهای جدیدترین دکوراسیون آشپزخانه ترکیه ای
- یکی از اصلیترین ویژگیهای آشپزخانههای ترکیه فضای زیادیست که برای رفتوآمد افراد خانه در نظر گرفته میشود. اگر وقت زیادی را در آشپزخانه میگذرانید، طبیعتا شما هم دوست دارید تا در حین کار و آشپزی راحت و آزادانه حرکت کنید. به همین دلیل، طراحی آشپزخانههای ترک نیز به سمت برآورده کردن همین نیاز پیش میروند.
- آشپزخانههای ترک معمولا در سمت پنجرهدار خانه در نظر گرفته میشوند. تابش نور طبیعی در آشپزخانه نکتهی مهمی در دکوراسیون آن است. آشپزخانهای که پنجرهای نورگیر دارد بسیار دلباز، روشن، و بزرگ به نظر میرسد.
- استفاده از رنگهای روشن یا خنثی برای کابینتها یا رنگ دیوارها ویژگی دیگر یک آشپزخانه ترک است. استفاده از رنگهای روشن هم باعث میشود حس بهتری از محیط بگیرید، هم آشپزخانه را بزرگتر نشان میدهد. نکته مثبت رنگهای خنثی نیز این است که از چشم نمیافتند و قدیمی نمیشوند. به همین خاطر، این رنگها در دکوراسیون آشپزخانه ترکیه ای بسیار پرکاربردند.
- استفاده از رنگهای آبی و سبز برای ترکیب با رنگهای روشن و خنثی در آشپزخانههای ترک رایج است.
- یک ویژگی دیگر در دکوراسیون آشپزخانهی ترک کاشیهای پر نقش و نگار و سنتیست. این کاشیها خاص آشپزخانههای این کشورند.
- طراحی آشپزخانهای تماما سفید در کشور ترکیه طرافداران زیادی دارد. تصور کنید آشپزخانهای با کابینتها و دیوار سفید با پنجرهای بزرگ و نورگیر چقدر دلباز به نظر میرسد. اما برای جان بخشیدن به چنین آشپزخانهای فرشی رنگارنگ و زیبا را به آن اضافه میکنند.
- استفاده از متریالهای طبیعی در آشپزخانههای این کشور به وفور دیده میشود که در ادامه بیشتر دربارهی آن توضیح خواهیم داد.
متریالهای طبیعی در دکوراسیون آشپزخانه ترکیه
از چوب و سنگ در آشپزخانههای ترک زیاد استفاده میشود. این دو متریال طبیعی در موارد مختلفی به کار میروند.
چوب
کابینتهای چوبی در کشور ترکیه پرطرفدارند و بسیاری از آشپزخانهها کابینتهایی تماما از جنس چوب دارند. در صورتی که کابیننتها از جنس ام دی اف یا متریال دیگر ساخته شده باشند، طراحان داخلی از چوب برای قفسههای باز یا جزئیات مختلف دیگر استفاده میکنند.
سنگ
کانترهای سنگی کانترهای محبوب ترکیه هستند. انتخاب کانتر سنگی برای کابینت، به خصوص سنگ مرمر، از ویژگیهای دکوراسیون آشپزخانه ترکیه ایست. اگر میخواهید دربارهی مهمترین مزایای سنگ مرمر بدانید، باید بگوییم که این سنگ نه تنها زیبایی منحصر به فردی دارد، بلکه به راحتی نیز تمیز میشود.
بهترین چیدمانها برای آشپزخانه ترکی
آشپزخانه دوطرفه یا موازی
در این مدل چیدمان کابینتها روی دو دیوار موازی از هم نصب میشوند. سینک، اجاق گاز، یخچال، و باقی وسایل آشپزخانه نیز در همین راستا قرار میگیرند. فاصلهی بین دو ردیف کابینت در این مدل چیدمان حداقل یک و نیم متر است و برای آشپزخانههای خیلی باریک معمولا گزینه خوبی نیست.
آشپزخانه U شکل
برای داشتن دکوراسیون آشپزخانه ترکیه ای، چیدمان U شکل از محبوبترین انواع چیدمان کابینت است. آشپزخانه U شکل در عمارتها و خانههای اشرافی نیز دیده میشود.
آشپزخانه تک دیواری
در این مدل آشپزخانه کابینتها تنها روی یک دیوار نصب میشوند و معمولا یک جزیره یا کانتر رو به روی آنها قرار میگیرد. آشپزخانه تک دیواری معمولا در آپارتمانها دیده میشود.
آشپزخانه L شکل
در آشپزخانهای که به شکل L طراحی شده، کابینتها روی دو دیوار عمود بر هم نصب میشوند. این نوع آشپزخانه بسیار کاربردی و پرطرفدار است. یکی از دلایل آن فضای باز آشپزخانه برای رفت و آمد و آشپزیست. چیدمان آشپزخانه ال شکل برای خانههایی که آشپزخانه کوچک دارند گزینهی بسیار مناسبیست.
جمع بندی
در این مطلب تلاش کردیم هر آنچه که لازم است دربارهی دکوراسیون آشپزخانه ترکیه و ویژگیهای آن بدانید، جمع آوری کنیم. همچنین، به چیدمانهای پرطرفدار آشپزخانه ترک نیز پرداختیم. سبک آشپزخانههای ترکیه مطابق سلیقهی بسیاری از خانوادههای ایرانیست. شباهت فرهنگی، و زیبایی و کاربرد بالایی آشپزخانههای ترک علت پرطرفدار بودن این سبک دکوراسیون در ایران است.
بدون دیدگاه