کابینت زیر گاز

اجاق گاز از اصلی‌ترین لوازم آشپزخانه‌است که بدون آن آشپزخانه مهم‌ترین کاربرد خودش را، یعنی پخت و پز، از دست می‌دهد. امروزه اکثر افراد به استفاده از گاز‌های رومیزی به جای اجاق گازهای معمولی فر دار یا طرح فر روی آورده‌اند. این گاز‌های رومیزی روی پیشخوان کابینت جای می‌گیرند. همین امر باعث می‌شود که استفاده از گاز رومیزی دو مزیت مهم داشته باشد: ترتیب کابینت‌های آشپزخانه حفظ شود و محیط منظم به نظر برسد، که این باعث زیبایی دو چندان آشپزخانه خواهد شد. دوم، با گاز رومیزی تعداد کابینت‌های آشپزخانه بیشتر شده و فضای بیشتری برای قرار دادن وسایل و لوازم آشپزی وجود دارد. بنابراین، با انتخاب اجاق گاز رومیزی برای آشپزخانه‌تان، مسئله‌ی کابینت زیر گاز مطرح می‌شود.

کابینت زیر گاز

زمانی که تصمیم می‌گیرید از گاز رومیزی استفاده کنید، باید به نکاتی درباره‌ی کابینت زیر گاز نیز توجه کنید. اندازه و متراژ کابینت، طراحی شکل و ساختار چیدمان آن، و فاصله‌ی استاندارد با بقیه اجزای آشپزخانه از مهم‌ترین نکات قابل توجه هستند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

 

"<yoastmark

متراژ کابینت زیر گاز

ابعاد کابینت‌های آشپزخانه در ظاهر و کاربرد آن‌ها بسیار تعیین کننده هستند و لازم است که این ابعاد و اندازه‌ها با دقت و با در نظر گرفتن جوانب مختلف محاسبه شوند.

کابینت زیر گاز باید با توجه به ابعاد گاز رو میزی‌ای که انتخاب کرده‌اید ساخته شود و اندازه و متراژ آن وابسته به نوع و اندازه‌ی گاز شما می‌باشد. انواع گاز رومیزی شامل دو، چهار، و پنج شعله است که هرکدام از این‌ها ابعاد خاص خودشان را دارند. هر گازی که انتخاب کرده‌اید باید بدانید که ابعاد کابینت شما جوری در نظر گرفته می‌شود که طول و عرض پیشخوانِ آن از طول و عرض گاز حداقل 5 سانتی‌متر بیشتر باشد.

گاز رومیزی دو شعله

معمولا در آشپزخانه‌ی خانه‌ها کاربرد ندارد و بیشتر در آبدارخانه‌ها استفاده می‌شود و با عرض 30 و طول 50 سانتی‌متر تولید می‌شود. بنابراین، کابینتی که برای این نوع گاز ساخته می‌شود، در کوچک‌ترین حالت، 40 سانتی‌متر عرض و 60 سانتی‌متر طول دارد.

گاز رومیزی چهار شعله

در خانه‌هایی با آشپزخانه‌های کوچک استفاده می‌شوند و ابعاد استاندارد آن‌ها عرض 50 سانتی‌متر و طول 58 سانتی‌متر است. کابینت زیر گاز رومیزی چهار شعله را با حداقل ابعاد 60 در 70 سانتی‌متر می‌سازند.

گاز رومیزی پنج شعله

این مدل گازی‌ست که در اکثر آشپزخانه‌ها استفاده می‌شود و استانداردترین نوع گاز است. عرض گاز پنج شعله نیز بیشتر از 50 سانتی‌متر نیست اما طول آن معمولا 86 سانتی‌متر می‌باشد. کابینت زیر این گاز را با عرض 60 و حداقل طول 95 سانتی‌متر در نظر می‌گیرند.

طراحی و کاربرد کابینت زیر گاز

به دلیل دسترسی فراوان و راحت به این کابینت، بهتر است آن را طوری طراحی کنیم که لوازم مهم و کاربردی را در خود جای دهد. این مدل یا به صورت کشویی و یا  دو درب طراحی و ساخته می‌شود. البته کابینت گاز 2 شعله را با یک درب می‌سازند. و اگر گاز چهار شعله دارید و به جای کشو می‌خواهید کابینت قفسه‌دار داشته باشید، بهتر است به جای اینکه طول کابینت را 70 سانتی‌متر در نظر بگیرید، آن را با حداقل طول 75 سانتی‌متر بسازید که دو دربِ کابیینت شما باریک و زشت نشوند.

در صورت انتخاب کابینت کشودار می‌توانید لوازمی مانند قاشق، چنگال، ملاقه، کفگیر، و ادویه‌ها را در کشوی اول قرار دهید، و حتی می‌توانید کشوی دوم را با ارتفاع زیاد در نظر گرفته و ظروفی مانند ماهیتابه و قابلمه را در آن جای دهید.

کابینت های ترند 1401

 

"<yoastmark

محل مناسب قرارگرفتن

همانطور که گفتیم، ابعاد کابینت باید از هر طرف 5 سانتی‌متر بیشتر از اجاق گاز باشد، اما باید اضافه کنیم که بهتر است پیشخوان شما طول خیلی بیشتری داشته باشد تا شما بتوانید هنگام آشپزی از پیشخوان کنار گاز استفاده کنید و مواد غذایی مورد نیاز را روی آن آماده کنید. در نتیجه، اگر پیشخوان کابینت شما حداقل 50 سانتی‌متر فضای خالی داشته باشد، تاثیر بسیار زیادی در راحتی و کیفیت عملکرد شما خواهد داشت.

البته نکات مهم‌تری نیز وجود دارند. یکی از این نکات رعایت فاصله‌ی استاندارد بین گاز و سینک است. سینک ظرفشویی آشپزخانه شما باید حداقل 60 سانتی‌متر با گاز فاصله داشته باشد. نکته‌ی دیگر فاصله‌ی گاز و ماکروفر است. مهم است که ماکروفر شما حداقل 30 سانتی‌متر دورتر از گاز قرار بگیرد.

 

نصب گاز بر کابینت زیر گاز

روش نصب گاز رومیزی به نوع گاز بستگی دارد. در واقع، ما دو نوع گاز رومیزی داریم. یک نوع آن به صورت توکار درون صفحه کابینت قرار می‌گیرد و نوع دیگر روی صفحه کابینت گذاشته می‌شود.

برای استفاده از گاز رومیزی نوع اول باید کابینت ساز صفحه کابینت شما را به اندازه‌ی گاز رومیزی برش بزند. نصب گاز رومیزی نوع دوم راحت‌تر است اما این گاز معمولا به اندازه‌ی نوع اول کاربرد ندارد

 

گاز رومیزی

پیش از تهیه‌ی کابینت زیر گاز، سوالی که برای برخی از افراد پیش می‌آید این است که اصلا گاز رومیزی بخریم یا از اجاق گاز مبله استفاده کنیم؟ برای اینکه به پاسخ سوال خود برسید باید درباره‌ی مزایا و معایب گاز رومیزی بدانید. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

مزایای گاز رومیزی

در چند سال گذشته گازهای رومیزی به شدت محبوب شده و مشتریان زیادی پیدا کرده‌اند. خوب، این حتما باید دلایلی داشته باشد. مزایا و نقاط قوت گاز رومیزی عبارت‌اند از:

  1. گاز رومیزی فضای کمتری را اشغال می‌کند و مانند گازفردار سنگین و بزرگ نیست.
  2. با داشتن گاز رومیزی کابینت زیر گاز نیز به تعداد کابینت‌های شما اضافه می‌شود و کابینت‌های بیشتری برای وسایل و لوازم آشپزخانه خواهید داشت. این ویژگی در آشپزخانه‌های کوچک به شدت مهم و حیاتی‌ست.
  3. جا به جایی گاز مبله بسیار دشوار است.
  4. گازهای رومیزی ظریف و زیبا هستند و جلوه‌ای شیک به آشپزخانه می‌دهند.
  5. با هر سبک دکوراسیونی در آشپزخانه همخوانی دارند.
  6. هزینه‌ی خرید این نوع گاز از گاز مبله یا فردار کمتر است.
  7. نظافت آن‌ها آسان‌تر است. برای گردگیری خانه باید گهگاهی گاز فردار را جا به جا کنید، اما تنها کافی‌ست روی گاز رومیزی را پاک کنید.

 

معایب گاز رومیزی

مزایایی که ذکر کردیم باعث محبوبیت گاز رومیزی شده‌اند، اما هر چیزی معایبی هم دارد. این معایب و نقاط ضعف عبارت‌اند:

  1. روشن است که گاز رومیزی فر ندارد و باید یک فر جداگانه تهیه کنید. می‎توان گفت که این بزرگ‌ترین عیب گاز رومیزی‌ست. این مسئله برای افرادی که عاشق آشپزی و پختن کیک هستند اهمیت بالاتری پیدا می‌کند.
  2. گاز رومیزی معمولا صفحه‌ی جمع و جوری دارد و کوچک‌تر از گاز فردار است. کوچک بودن صفحه باعث می‌شود نتوانید چند قابلمه یا ماهیتابه‌ی بزرگ را همزمان روی گاز بگذارید. اگر خانواده‌ی پرجمعیتی دارید یا مهمان‌های زیادی به خانه شما رفت و آمد می‌کنند، با مشکل رو به رو خواهید شد.

 

نکات مهم خرید کابینت زیر گاز

خرید کابینت زیر گاز یکی از مهمترین قسمت‌های تجهیزات آشپزخانه است. برای خرید بهترین کابینت زیر گاز، ابتدا باید به مقایسه کیفیت و قیمت کابینت‌های موجود در بازار بپردازید. بهتر است کابینتی با متریال مرغوب و قیمت مناسب را انتخاب کنید تا در مقابل حرارت مقاومت بالایی داشته باشد. با انتخاب متریال درست برای کابینت زیر گاز دیگر نگران نیستید که پس از گذشت مدتی کابینت خراب شده و باید آن را تعمیر یا تعویض کنید.

مورد مهم دیگر انتخاب ابعاد درست برای کابینت است. برای خرید کابینت اندازه‌گیری دقیق ابعاد آشپزخانه ضروری است تا بتوانید کابینتی با ابعاد مناسب برای گاز رومیزی خود پیدا کنید.

در ضمن، هنگام خرید کابینت زیر گاز، به نکاتی مانند طراحی و ساخت کابینت، نوع گاز رومیزی و نحوه نصب آن نیز توجه کنید.

 

معرفی متریال‌های مناسب برای کابینت زیر گاز

در ساخت کابینت زیر گاز از متریال‌های مختلفی استفاده می‌شود که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. چوب، ام دی اف، هایگلاس، ممبران، فلز و چند جنس دیگر در ساخت کابینت زیر گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چوب

کابینت‌های چوبی دوام بالایی دارند اما در برابر رطوبت و گرما آسیب پذیرترند. این موضوع باعث می‌شود که انتخاب خیلی خوبی برای زیر گاز نباشند.

ام دی اف

کابینت‌های MDF نیز دارای قیمت مناسب و ظاهری زیبا هستند و مقاومت خوبی نسبت به حرارت دارند. اما در برابر خط و خش کمی حساس‌اند و در برابر آب و رطوبت نیز مقاومت نسبی دارند.

هایگلاس

معمولا متریال هایگلاس برای درب کابینت استفاده می‌شود و برای بدنه کابینت از ام دی اف استفاده می‌کنند.

ممبران

ممبران متریالی ضد آب است که در برابر حرارت و تغییر دما نیز مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. قیمت این کابینت از ام دی اف بیشتر است.

فلز

فلز نیز یکی از متریال‌های پرطرفدار برای ساخت بدنه کابینت‌های زیر گاز است. این نوع کابینت‌ها دارای دوام و مقاومت بالایی هستند و به راحتی تمیز می‌شوند.

در نهایت، بهتر است قبل از خرید کابینت زیر گاز با مشاوران و کارشناسان باتجربه صحبت کنید تا بتوانید بهترین گزینه را تهیه کنید.

 

جمع بندی

گاز رومیزی که روی کابینت آشپزخانه قرار می‌گیرد، در زیبایی و افزایش فضای زخیره‌سازی آشپزخانه موثر است. کابینت زیر گاز رومیزی می‌تواند کشویی و یا دو درب باشد. اندازه و متراژ آن از اندازه‌ی گازی که انتخاب می‌کنید اندکی بزرگ‌تر در نظر گرفته می‌شود تا گاز فاصله‌ی حداقلی را با دیوار و بخش‌های دیگر آشپزخانه داشته باشد. فاصله‌ی بین  گاز و اجزای دیگر آشپزخانه نیز مهم است؛ بنابراین، در انتخاب کابینتی که می‌خواهید گاز را روی آن قرار دهید باید دقت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید