انواع روکش کابینت

روکش کابینت ملامینه و کابینت‌های ام دی اف


نوع روکش کابینت در ظاهر و دوام کابینت آشپزخانه بسیار موثر است. روکش‌ها انواع زیادی دارند که متریال برخی از آن‌ها طبیعی و برخی دیگر مصنوعی هستند. در ادامه‌ی این مطلب به انواع روکش کابینت و ویژگی‌ها و مزایای هرکدام می‌پردازیم. همچنین، به این سوالات نیز پاسخ خواهیم داد: چطور یک روکش خوب انتخاب کنیم؟ یا چه روکشی از همه بهتر است؟

 

روکش کابینت چیست و چه کاربردی دارد؟

روکش کابینت همان لایه‌ای‌ست که روی تخته‌ی مغزی کابینت را می‌پوشاند. این تخته معمولا از جنس ام دی اف می‌باشد. همانقدر که یک روکش زیبا و جذاب می‌تواند تمام آشپزخانه شما را تبدیل به محیطی فوق‌العاده کند، انتخاب یک روکش نامناسب نیز ظاهر آشپزخانه را بهم می‌ریزد. علاوه بر این، روکش‌ها از مغزی کابینت نیز محافظت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند کابینت به راحتی خراب شود.

روکش‌ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: روکش طبیعی و روکش مصنوعی. این روکش‌ها از جهات مختلفی با هم تفاوت دارند، اما یکی از تفاوت‌های پایه‌ی آن‌ها قیمت است. قیمت روکش کابینت طبیعی بیشتر از روکش مصنوعی می‌باشد. به همین دلیل، روکش مصنوعی بیشتر استفاده می‌شود.

بررسی تفاوت کابینت نئوکلاسیک و ممبران

 

انواع روکش کابینت طبیعی

روکش‌های طبیعی از انواع چوب ساخته می‌شوند. به همین دلیل، این روکش‌ها کیفیت و طول عمر بسیار بالایی دارند و در برابر نور مستقیم خورشید نیز مقاوم است. روکش چوبی بیشتر برای کابینت‌های سبک کلاسیک استفاده می‌شود. البته، باید از این نوع روکش به خوبی مراقبت کنید. دلیل قیمت بالای روکش کابینت طبیعی این است که روند نصب و ساخت آن‌ها زمان‌بر و هزینه‌بر است.

انواع روکش کابینت طبیعی پرکاربرد عبارت‌اند از:

  • روکش طبیعی چوب درخت گردو
  • روکش طبیعی چوب درخت افرا
  • روکش طبیعی چوب درخت بلوط
  • روکش طبیعی چوب درخت راش
  • روکش طبیعی چوب درخت زیتون
  • روکش طبیعی چوب درخت ماهاگونی

 

انواع روکش کابینت
روکش چوبی و آشپزخانه لوکس

 

انواع روکش کابینت مصنوعی

روکش‌های مصنوعی در کارخانه ساخته می‌شوند. هرکدام از این روکش‌ها از ترکیبات خاص و طی یک فرآیند شیمیایی تولید می‌شوند. انواع روکش کابینت مصنوعی پرکاربرد عبارت‌اند از:

  • روکش پی وی سی

روکش PVC یا PolyVinyl Chlorid Cover که برای کابینت ممبران استفاده می‌شود، روکشی ضد آب و بادوام است. یکی از ویژگی‌های مهم پی وی سی این است که حکاکی روی این روکش و ساخت کابینتی پرنقش و نگار کاملا امکان‌پذیر می‌باشد. به علاوه، زیبایی این روکش بی‌نظیر است و به آشپزخانه ظاهر لوکسی می‌دهد.

  • روکش ملامینه

روکش ملامینه روکش کابینت‌های ام دی اف می‌باشد. یکی از مواد اولیه این روکش چسب ملانین فرم آلدئید است و همین ماده باعث مستحکم شدن روکش ملامینه می‌شود. روکش کابینت ملامینه در برابر عوامل مختلفی از جمله خراشیدگی و حرارت مقاوم است. ملامینه در رنگ و طرح کاملا متنوع بوده و دست شما را در انتخاب باز می‌گذارد.

  • روکش HPL

روکش کابینت HPL یا High Pressure Laminate (لمینیت تحت فشار بالا) از چندین لایه‌ی مختلف تشکیل می‎شود. این لایه‌ها شامل کاغذ رنگی، کاغذ کرافت، رزین فنلیک، و رزین ملامین می‌باشند. روکش اچ پی ال در برابر رطوبت، خش و خط، حرارت، نور خورشید، مواد قلیایی و اسیدی مقاومت بالایی دارد. کیفیت و دوام این نوع روکش کابینت به اندازه‌ای‌ست که یکی از بهترین متریال‌ها برای روکش صفحه کابینت اطراف اجاق گاز محسوب می‌شود.

  • روکش اکرلیک

روکش اکرلیک در گروه روکش‌های ترموپلاستیک می‌باشد. این روکش به دلیل انعطاف بالای خود بسیار شکل‌پذیر است. تنوع روکش کابینت اکرلیک بالاست و سطحی صاف، یکدست، و براق دارد. این روکش‌ها در برابر خراشیدگی، ضربه، رطوبت، و بسیاری از مواد شیمیایی و اسیدی مقاومت خیلی خوبی از خود نشان می‌دهند.

 

انواع روکش کابینت
روکش کابینت ممبران از جنس پی وی سی می‌باشد.

 

نکات کلیدی برای انتخاب روکش کابینت

همانطور که قبلا گفتیم روکش کابینت در ظاهر و کیفیت کابینت‌های شما بیشترین تاثیر را دارد. برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب خود را داشته باشید به این نکات و اصول توجه کنید:

  • یکی از مهم‌ترین مسائلی که در انتخاب بین انواع روکش کابینت باید یه آن توجه کنید، هماهنگی است. باید بین روکش کابینت و باقی متریال‌های به کار رفته در دکوراسیون هماهنگی و هارمونی وجود داشته باشد.
  • به میزان نور آشپزخانه دقت کنید و در صورت کم نور بودن روکش باید روشن باشد.
  • عمودی یا افقی بودن خطوط و طرح روی روکش نیز مهم است. برای خانه‌هایی با سقف‌های خیلی بلند خطوط افقی و برای خانه‌هایی با سقف‌های کوتاه خطوط عمودی مناسب است.
  • حتما به سبک دکوراسیون آشپزخانه توجه کنید. به عنوان مثال، روکش فانتزی و رنگ جیغ با سبک کلاسیک و نئوکلاسیک هیچ تناسبی ندارد.
  • کیفیت، ویژگی‌ها، و مزایا و معایب روکش‌ها باید بررسی شود.

تعمیر کابینت ام دی اف

 

جمع بندی

ورقه‌‌ی مغزی کابینت با انواع روکش کابینت پوشانده می‌شود و از آسیب انواع حشره، میکروب، و رطوبت در امان خواهد بود. روکش‌ها به دو نوع طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. انواع روکش طبیعی از جنس چوب درختان مختلف ساخته می‌شود و ظاهر لوکس و جذابی به محیط می‌دهد. روکش‌های مصنوعی نیز در کارخانه تولید شده و هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. تلاش کردیم در یک مقاله ویژگی‌های هرکدام روکش کابینت‌های رایج را بررسی کنیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید