کابینت فلزی

کابینت آشپزخانه با متریال مختلفی ساخته می‌شود. یکی از پرکاربردترین متریال‌های موجود برای کابینت آشپزخانه فلز است. کابینت فلزی هنوز هم یکی از رایج‌ترین انواع کابینت است که دیگر مانند قبل به چشم نمی‌آید.

سرگذشت کابینت فلزی!

علی رغم پرطرفدار بودن کابینت ام دی اف و کاهش محبوبیت کابینت فلزی در سال‌های اخیر، این سبک همچنان پرکاربرد است و مشتریان بسیاری نیز دارد. اگر آشپزخانه‌های یک یا دو دهه پیش را به یاد داشته باشید، می‌دانید که در تمامی آن‌ها کابینتی جز کابینت فلزی وجود نداشت. اما با ورود کابینت ام دی اف به بازار، با زیبایی و دوام بالایی که دارد، کابینت فلزی محبوبیتش را به مرور از دست داد. امروزه کابینت‌های فلزی با کیفیت و ظاهر متفاوتی تولید می‌شوند و نسبت به کابینت‌های گذشته کیفیت بالاتری دارند.

کاربرد کابینت فلزی در آشپزخانه‌های امروزی

انواع جدیدی از این مدل کابینت ساخته شده‌اند که زیبایی خاص خودشان را دارند و برای آشپزخانه‌های مدرن مناسب‌اند. البته اگر می‌خواهید کابینت آشپزخانه‌ی ام دی اف داشته باشید، اما قصد دارید هزینه‌های خود را کاهش دهید، می‌توانید کابینتی را انتخاب کنید که بدنه‌ی فلزی و درب ام دی اف دارد. با این روش آشپزخانه‌ای با ظاهر ام دی اف و در عین حال مقرون به صرفه خواهید داشت.

رنگ 

رنگ آمیزی کابینت‌های فلزی به رنگ مخصوص نیاز دارد. با رنگ کوره‌ای و رنگ استاتیک می‌توان سطوح این کابینت را رنگ کرد. رنگ‌های معمولی برای رنگ آمیزی کابینت‌های فلزی کاربردی ندارند، چرا که در مدت کم خراب و پوسته پوسته شده و ظاهر آن را خراب می‌کنند.

مزایا و معایب کابینت فلزی

این مدل کابینت نیز مانند هر نوع کابینت دیگری ویژگی‌های مثبت و منفی خودش را دارد. با اطلاع داشتن درباره‌ی این ویژگی‌های مثبت و منفی راحت‌تر می‌توانید انتخابی متناسب با نیازهای خود داشته باشید.

مزایا

  • کابینت آشپزخانه فلزی دوام بالایی دارد، به راحتی خراب نمی‌شود و در مقابل حشرات نیز مقاوم است. استحکام بالای این کابینت طول عمر آن را افزایش داده است و باعث شده در طولانی مدت نیز نیاز به تعمیر نداشته باشد.
  • به خاطر داشتن سطحی صاف و بدون برجستگی گرد و غبار کمتری روی سطوح می‌نشیند و چربی و الودگی در منافذ کابینت نفوذ نمی‌کند.
  • اگر کابینت آشپزخانه‌ی شما ضد زنگ باشد می‌توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید چرا که در مقابل رطوبت مقاومت خوبی دارد و مانند کابینت‌های چوبی باد نمی‌کند و متورم نمی‌شود.
  • این کابینت حتی در صورتی که زنگ بزند یا نیاز به تعمیر داشته باشد، تعمیر و درست کردن آن کار مشکلی نیست.
  • این سبک کابینت را به راحتی می‌توان تمیز کرد و نظافت و نگهداری آن آسان است.
  • قیمت این نوع کابینت بالا نیست و تهیه آن برای همه اقشار جامعه ممکن است.
  • برای آشپزخانه‌ای مدرن و امروزی انتخابی بسیار مناسب است.
  • تنوع رنگ این سبک کابینت بسیار بالاست و شما می‌توانید هر رنگی را که بخواهید از جمله رنگ‌های بسیار روشن و براق یا طرح چوب برای آشپزخانه خود انتخاب کنید.

معایب

  • کابینت ساخته شده از متریال فلزی نمی‌شکند، اما ممکن است دچار فرورفتگی شود یا سطح آن خراش بردارد.
  • اگر کابینت ضد زنگ نباشد در مقابل رطوبت و آب مقاومت ندارد و زنگ می‌زند.
  • قیمت کم و تنوع رنگ بالا برای تمام جنس‌های این نوع کابینت صادق نیست. جنس استیل این کابینت قیمت بالایی دارد و رنگ آن نیز متنوع نیست.
  • کابینت‌های فلزی معمولا در طرح‌های متفاوتی ساخته نمی‌شوند و تنوع زیادی در طرح و شکل ظاهری ندارند.

 

 

کابینت فلزی کابینت پیشکاری
کابینت فلزی با گذشت زمان جای خود را به کابینت های بروز و مدرن داده است.

انواع کابینت فلزی

  • فولاد خام یا ورق سیاه

    کابینت‌های ساخته شده از فولاد خام بسیار مقاوم و ارزان قیمت هستند که در گذشته محبوبیت بیشتری داشتند. به دلیل ضعفی که در برابر رطوبت دارند امروزه معمولا از فولاد خام برای کابینت آشپزخانه استفاده نمی‌شود.

  • گالوانیزه

    کابینت‌های گالوانیزه علاوه بر مقاومت بالا، تعمیر آسان و قیمت مناسب، در برابر رطوبت نیز دوام بالایی دارند. ساخت ورقه‌ی گالوانیزه به این صورت است که با فلز روی سطح ورقه‌ی آهن یا فولاد را می‌پوشانند و مقاومت آن را در برابر رطوبت و زنگ زدن، و همچنین خراشیدگی بالا می‌برند. کابینت گالوانیزه انتخاب مناسبی برای کابینت آشپزخانه می‌باشد.

  • استیل

    کابینت استیل همانطور که گفتیم، تنوع رنگ بالایی ندارد، و برخلاف انواع دیگر کابینت‌های فلزی هزینه‌ی تهیه‌ی آن نیز کم نیست. از این نوع کابینت معمولا در آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، و آشپزخانه‌ی رستوران‌ها استفاده می‌شود، چرا که تمیز کردن و ضد عفونی کردن کابینت فلزی استیل بسیار آسان و راحت است.

قیمت

کابینت‌های فلزی به طور کلی کابینتی مقرون به صرفه محسوب می‌شوند و قیمت بالایی ندارند. معمولا قیمت آن از انواع کابینت ساخته شده از ورق ام دی اف کمتر است.

کابینت فلزی پیش ساخته

این سبک معمولا به صورت پیش ساخته وجود دارد و تهیه آن نیز بسیار راحت است. دسترسی به این کابینت پیش ساخته آسان است و سبب صرفه جویی در زمان، انرژی و هزینه می‌شود.

 

دکوراسیون آشپزخانه با کابینت فلزی

همانطور که گفتیم، تنوع رنگ و طرح کابینت فلزی آنقدر زیاد است که می‌توان گفت تنوع نامحدودی دارد. این ویژگی باعث می‌شود شما گزینه‌های زیادی داشته باشید و آنچه را که با سلیقه و دکوراسیون خانه شما هماهنگ می‌باشد انتخاب کنید. در ادامه با بهترین و پرطرفدارترین رنگ‌ها و طرح‌های کابینت فلزی آشنا می‌شوید.

سفید یکدست

رنگ سفید برای کابینت و آشپزخانه محبوب‌ترین رنگ است. اگر دوست دارید محیط آشپزخانه روشن، دلباز، و بزرگ به نظر برسد حتما کابینت سفید را گزینه‌ی اول خود قرار دهید. کابینت فلزی سفیدِ براق انعکاس نور بالایی دارد و همین انعکاس نور باعث می‌شود آشپزخانه دلباز، روشن و پرنور به چشم بیاید. این رنگ خنثی و روشن حس پاکیزگی و نشاط به محیط می‌بخشد.

کابینت سفید برای آشپزخانه‌های کوچک بسیار مناسب است. از مزایای دیگر آن می‌توان به هماهنگی با تمام رنگ‌ها و طرح‌ها اشاره کرد. یعنی شما هر رنگ دیگری را که دوست داشته باشید می‌توانید با سفید ست کنید و در رنگ بخشیدن به آشپزخانه محدودیتی ندارید.

اگر معتقدید کابینت‌ها باید تمام این ویژگی‌ها را داشته باشند اما رنگ سفید را بی‌روح و سرد می‌دانید، به جای سفید رنگ صدفی را انتخاب کنید. این رنگ زیبا به آشپزخانه جلوه‌ی لوکسی می‌بخشد و تکراری نمی‌شود.

مشکی

یکی دیگر از رنگ‌های پرطرفدار برای کابینت آشپزخانه فلزی رنگ مشکی می‌باشد. این رنگ جذاب فضا را لوکس و شیک نشان می‌دهد اما برای آشپزخانه‌های کوچک مناسب نیست و ممکن است در طولانی مدت شما را خسته کند. زیرا، رنگ مشکی باعث می‌شود آشپزخانه دلگیر و تاریک به نظر برسد.

اگر به این رنگ علاقمندید، باید به چند نکته توجه کنید:

  1. آشپزخانه شما کوچک نباشد.
  2. نور طبیعی و مصنوعی زیادی داشته باشد.
  3. رنگ مشکی با یک رنگ روشن ترکیب شود؛ مثلا، صفحه کابینت طرح چوبِ روشن یا سفید انتخاب کنید.
  4. در صورت نیاز می‌توانید کابینت دیواری را مشکی و تیره در نظر نگیرید و از سفید یا طوسی روشن استفاده کنید.

طرح چوب

طرح چوب که در تمام کابینت‌ها محبوب است، برای کابینت فلزی هم طرفداران زیادی دارد. دلیل این محبوبیت گرما و حس طبیعی کابینت طرح چوب است. چوب ظاهری اصیل به آشپزخانه می‌دهد و خسته کننده نمی‌شود. اگر شما هم رنگ‌های گرم را می‌پسندید می‌توانید کابینت فلزی طرح چوب انتخاب کنید.

 

جمع بندی

این سبک در گذشته بسیار پرطرفدار بود و امروزه به اندازه کابینت‌های ام دی اف و چوبی محبوب نیست؛ با این حال، این نوع کابینت هنوز هم کاربردهای فراوانی دارد که یکی از آن‌ها برای آشپزخانه منازل، کابینتی با بدنه‌ی فلزی و درب ام دی اف است. از مزایای کابینت‌های فلزی می‌توان به مقرون به صرفه بودن، نظافت آسان، استحکام بالا، تعمیرپذیری راحت، و تنوع رنگ بالا اشاره کرد. مهم‌ترین نقطه ضعف‌های کابینت فلزی مقاومت پایین آن در برابر اشیای تیز، و در بعضی موارد احتمال زنگ‌زدگی می‌باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *